Gå till innehåll

Det starka samhället

"Låt oss göra det kommande decenniet till det starka samhällets revansch!" Stefan Löfven angav, i talet på 1 maj 2018, riktningen för socialdemokratins kommande decennium. Han satte därmed ord på något många hade längtat efter – en långsiktig vision om vilket Sverige vi vill bygga. Detta är ett studiematerial för dig som vill diskutera grundläggande Socialdemokratiska värderingar och samhällsbygge.

Under de senaste decennierna har samhället försvagats. Allt fler oroar sig för att samhällets stöd inte finns där när de behöver den. Det skapar rädsla och otrygghet, något som demokratins motståndare utnyttjar.

I denna bok får Stefan Löfven i en essä samt Magdalena Andersson, Peter Hultqvist och Margot Wallström i intervjuer utveckla tankarna om det starka samhället.
De intervjuade fördjupar sig i några teman var där varje tema inleds med en introduktion som redaktörererna ansvarar för.

Det starka samhällets revansch handlar om att politiken måste kliva fram, med investeringar, samhällsansvar och jämlikhetsfokus.

Utbildningsmaterial:

Det starka samhällets revansch - antologi hittar du här >> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågeställningar som kan användas som diskussionsmaterial hittar du här >> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Prata med ditt Partidistrikt för att veta mer om aktuella politiska ämnesutbildningar - kontaktuppgifter finns här

Uppdaterades senast: