Omställningsstödet förstärks för små företag

Regeringen föreslår att företag som tappar en stor del av sin omsättning under i perioderna november-december och januari-februari ska kunna få upp till 90 procent av sina fasta kostnader ersatta genom omställningsstödet.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Regeringen har sedan tidigare kommunicerat att omställningsstödet för företag förlängs med perioden november 2020–februari 2021.Nu kan regeringen också meddela att subventionsgraden* för små företag istället kommer att vara max 90 procent, vilket betyder att de kommer att kunna få upp till 90 procent av sina fastna kostnader genom omställningsstödet, för att hjälpa små företag som får det extra tufft till följd av hårdare restriktioner.

*Storleken på omställningsstödet beräknas som en procent av de fasta kostnaderna. Den procenten kallas subventionsgraden.

Läs mer på regeringen.se Länk till annan webbplats.

Uppdaterades senaste: