Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Skattefria gåvor till anställda upp till 2000 kronor

För att stödja olika branscher inom det lokala näringslivet och stärka den ekonomiska återhämtningen utökas och förlängs arbetsgivares möjlighet till skattefri gåva, såsom att anställda kan få presentkort på restauranger och butiker och därigenom stötta det lokala näringslivet.

Under förra året slopades tillfälligt förmånsbeskattningen för gåvor till anställda upp till ett värde på 1 000 kronor per anställd. Regeringen har tidigare meddelat att skattefriheten ska ligga kvar även i år och nu kommer beskedet att beloppsgränsen samtidigt fördubblas till 2 000 kronor under 2021.

Syftet med förslaget är att stötta företag och stärka den ekonomiska återhämtningen, till exempel genom att anställda kan få presentkort på restauranger och butiker och därigenom stötta det lokala näringslivet.

Skattefriheten ska gälla utöver den möjlighet att lämna skattefria gåvor som redan finns i dag och föreslås gälla gåvor som lämnas från och med den 1 januari 2021 t.o.m. 31 december 2021.

Förslaget beräknas kosta 280 miljoner kronor och ingår i regeringens sjätte extra ändringsbudget för 2021. De nya reglerna föreslås träda i kraft 1 maj 2021 men ska alltså kunna tillämpas retroaktivt från 1 januari i år.

Förslaget ingår i regeringens sjätte extra ändringsbudget för 2021 som överlämnades till riksdagen i dag.

Uppdaterades senast: