S i Europaparlamentet söker politisk sekreterare

Evin Incir och Socialdemokraterna i Europaparlamentet söker en politiskt sakkunnig med placering i Bryssel

Vill du hjälpa Evin att förändra världen? Då ska du titta hit.

Socialdemokraterna i Europaparlamentet söker dig som vill jobba med globala och utvecklingsfrågor i en spännande internationell miljö.

Du är van att arbeta i en politisk kontext och har erfarenhet av politiskt kommunikationsarbete. Arbetet på s-kansliet i Europaparlamentet erbjuder en kreativ och dynamisk miljö, i hjärtat av EU.

Som politiskt sakkunnig förväntas du ge stöd åt de socialdemokratiska Europaparlamentarikerna så att de kan fullfölja sina uppdrag på bästa sätt. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat utskottsbevakning och att förbereda underlag till ändringsförslag, tal, artiklar, rapporter och insamling av information. Arbetet innebär också kontakter med andra EU-institutioner och med partiet på hemmaplan. I arbetsuppgifterna ingår även ansvar för gemensamma uppdrag inom kansliet och täta kontakter och samarbete med den socialdemokratiska gruppen i parlamentet samt med kanslier för de olika utskotten.

Den lediga tjänsten innebär att du främst kommer att arbeta med Europaparlamentariker Evin Incir i hennes arbete med globala och utvecklingsfrågor. Du kommer inte minst stödja Evin Incir i hennes arbete som EU-parlamentets huvudförhandlare i Palestina-frågan och i hennes arbete med delegationen för relationen med Turkiet.

Vi söker dig som har lätt att uttrycka dig både muntligt och skriftligt, med vana vid att arbeta i en politisk miljö och god kännedom om respektive politikområde. Meriterande om du har erfarenhet av arbete med internationella- och utvecklingsfrågor samt erfarenhet av arbete som politisk sekreterare/sakkunnig.

Som person söker vi dig som är stresstålig och kan arbeta fokuserat i ett stundtals mycket högt tempo. Vi ser gärna att du har erfarenhet av politiskt kommunikationsarbete och vana att producera artiklar, pressmeddelanden och talepunkter.

Arbetsspråket är svenska men du måste ha mycket goda kunskaper i engelska, franskakunskaper är meriterande men inte ett krav. Vi utgår från att du delar arbetarrörelsens värderingar.

Tjänsten omfattar heltid med start så snart som möjligt fram till mandatperiodens slut juli 2024 (6 månaders provtjänstgöring).

Har du frågor kontakta kanslichef Johan Sjölander:
– Telefon +32 474 56 74 26

eller

facklig representant Petra Söderqvist:
– Telefon +32 487 27 83 83.

Välkommen med din ansökan senast den 13 november till kanslichef Johan Sjölander på epost: johan.sjolander@ep.europa.eu